Fietsen langs Schelde en Durme

Fietsen langs het water is zalig met hoge temperaturen. Trek er deze zomer op uit in Rivierpark Scheldevallei met 6 nieuwe groene routes langs de oevers van Schelde en Durme tussen Gent en Antwerpen.

Retourtje Antwerpen - Gent

Met een zonnige zomer in het vooruitzicht hoef je het niet altijd ver te zoeken. Met de stad Gent vlakbij en prachtige fietspaden langs de Schelde die je er gemakkelijk binnenloodsen. We stippelden een fietsroute uit van Antwerpen naar Gent. Een langeafstandsroute van 80 kilometer door de Polders van Kruibeke, Temse, Hamme, Dendermonde, Berlare en Wetteren.
 
Je fietst uiteraard niet langs de steenwegen maar wel langs de jaagpaden en de knooppuntnetwerken langs de Schelde. Met de komst van de waterbus zijn die plots heel bereikbaar geworden! Ideaal dus voor een extra lange fietstrip tussen beide steden. Plan je weekendje weg, boek een B&B en maak je klaar voor een leuke 2daagse dicht bij huis.
 
DeWaterbus

XL Fietsroute: mee met het tij

Geen enkele stad is zo met de Schelde vergroeid als Antwerpen. Laad je fiets in op de trein van Gent naar Antwerpen en start je uitstap. DeWaterbus voert je het water over naar het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen: de Polders van Kruibeke. Op je route fiets je langs Scheldedijken en jaagpaden, steek je Schelde en Durme over met fietsbruggen en veerboten. Verken heel wat Sigmanatuur in natuurgebieden zoals De Bunt, Kalkense Meersen en Paardebroek. 
B&B Casa Cava

B&B in de buurt: Casa Cava

Ongeveer halverwege de route vind je een heerlijke B&B aan de rand van Bazel. In B&B Casa Cava vind je drie verzorgde gastenkamers, een gemeenschappelijke zithoek en een prachtig aangelegde tuin. Vooraleer je de fietsen opnieuw de fietsenstalling uithaalt, wacht je ’s ochtends een rijkelijk ontbijt. 
 

Praktisch

Retourtje Antwerpen – Gent: extra lange fietsroute uit de fietsgids Overstromen.
 
 
  • Startpunt: Halte DeWaterbus (Steenplein 1, 2000 Antwerpen)
  • Eindpunt: Knooppunt 4 ligt in het hart van Gent. Van daaruit geraak je makkelijk tot bij station Gent-Sint-Pieters voor wie met de trein terug naar Antwerpen reist.
  • Afstand: 80 km
  • Bewegwijzering: Fietsnetwerken Scheldeland & Waasland
  • Toegankelijkheid: Vlak, verharden voor het grootste deel autovrij

OVERSTROMEN

De route wordt uitgelicht in een reportage in StapAf magazine. Retourtje Antwerpen – Gent is een route uit de nieuwe fietsgids Overstromen – fietsen door Rivierpark Scheldevallei.
 

Fiets van Antwerpen naar Gent langs Schelde & Durme

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be